donderdag 16 augustus 2012

Uitkomst alle onderzoeken

Net gebeld door professor Heimans van de VU om de uitkomsten van de gedane onderzoeken van de afgelopen twee dagen door te nemen. De spanning in huis was om te snijden, want wat nu weer te verwachten?
Gelukkig geen heel slecht nieuws. Er is geen andere kanker gevonden. Het witte, groeiende stipje/bolletje in het halsmerg, bovenin de nek, is wel kanker. Verder naar beneden in borstruggenmerg en de zenuwwortels zijn kleine dubieuze afwijkingen gevonden, die ze (nog) geen kanker (kunnen) noemen. Nog verder naar beneden in de paardestaart (ja, die schijnt iedereen te hebben) zijn geen afwijkingen gevonden. Ik heb het al eerder gezegd dat hersenkanker niet uitzaait, maar het kan heel, heel soms voorkomen. Dat mijn hersenkanker vanuit een geheel andere kankersoort is uitgezaaid is, na alle onderzoeken en uitkomsten, niet te verwachten.
Maar daardoor nog steeds geen uitsluitsel waardoor de beenklachten ontstaan. Want de professor blijft erbij dat deze klachten niet horen bij de hersenkanker. Hmmmm...

Wat nu?

Bestraling vinden de specialisten te grof geschut voor het kleine bolletje. We gaan dus door met de ingezette chemokuren. Hopenlijk slaat de chemo aan op de hersenkanker en ook op alle andere snel groeiende cellen. Na 1 kuur is dat nog niet te zeggen. Ik ga rond de 24ste augustus starten met de tweede kuur. Na 2 of 3 kuren volgt weer een MRI om te zien wat er gebeurt.

Als de klachten verergeren of ik krijg andere klachten moet ik direct contact opnemen met het ziekenhuis. Maar dat wil ik niet! Het blijft hierbij!

Ik heb de professor gevraagd naar onze geplande vakantie op 6 september naar de Abruzzen in Italie. Hij geeft aan dat zeker door te laten gaan. Vliegen is geen probleem, zegt hij, behalve als ik zelf achter de stuurknuppel ga zitten. Ja... ik tref het, een professor met humor.

Nou, we hebben ons portie stress, prikken, onderzoeken en slapeloze nachten wel weer gehad. We hopen de komende weken niet weer naar Amsterdam te hoeven.

Dit weekend gezellig met alle zussen en zwagers naar Giethoorn. Dagje varen en genieten van het mooie weer. Even de gedachten verzetten. Jullie ook een fijn weekend.

Dag lieve allemaal, 
dank voor jullie meeleven,
lieve woorden en gedachten. 
Dat doet mij/ons ontzettend veel goed.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten