woensdag 5 september 2012

De eerste bestraling

Zo, de eerste bestraling van de serie van 5 hebben we er op zitten. En dat viel gelukkig erg mee. In en uit het ziekenhuis in 20 minuutjes (plus natuurlijk 2 keer een uur rijden). Het bestralen kan gelukkig vanuit de zijkanten en is in een paar minuten gepiept. Om zeker te weten dat op de precieze locatie wordt bestraald, word je eerst met het masker op de tafel vastgeklikt en worden de lijnen precies zo gelegd als aangegeven. De lijnen worden weer bijgetekend want Peetje heeft natuurlijk wel gedouched vanmorgen. "En dat hebben we ook het liefste", zegt de verpleegkundige "elke dag douchen maakt ons werk ook leuker". Zouden er echt mensen zijn die? Vast wel!

Er wordt een foto gemaakt om de lijnen nog een keer te checken en met een laserlichtje wordt de bestralingsbaan nogmaals gecheckt. Dat geeft de burger moed, 3 keer checken voordat er daadwerkelijk wordt bestraald. Dan het bestralen zelf. Ik lig uiteraard doodstil en durf zelfs niet te slikken. Vooral niet aan speeksel denken dus. Het apparaat zoemt wat om me heen, links en rechts, en het is echt met 2 minuten gepiept. En die 2 minuten besteed ik aan het denken aan de tumor die zich kapot schrikt en denkt "wegzwezen hier!". En dat moet 'ie ook... oprotten! In de auto op de terugreis wat jeuk op de bestraalde plekjes. Dus weer vooral niet aan kriebel en jeuk denken. Lang leven de i-pad. Ik heb jullie er allemaal weer uit gewordfeud en geruzzeld. 

We wachten morgen even af of ik me dan net zo goed voel. Als dat zo is gaan we morgen, na de tweede bestraling naar de kust (Bergen of Schoorl). Daar pakken we een hotelletje, het wordt lekker weer. Vrijdag in de namiddag gaan we dan voor bestraling nummer 3 naar Amsterdam. 't Is geen Italie, maar het is wel even lekker weg en wat anders. Misschien gaan we begin volgende week nog een dagje pakken.

Laten we d'r een feestje van maken als het kan!
  

3 opmerkingen:

  1. Joepie, eindelijk eens een meevaller.
    Ben super blij voor jullie!!! ( tijd voor de bubbels :) )
    En prima plan van het weekend naar de zee te gaan.
    GENIET ervan broertje en zussie.
    XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Buuf en Buum! Go for it. je hebt zoveel hobbels overwonnen deze knobbel moet ook het onderspit delven. En goed zeg dat jullie er een hotelletje met strand aan vast knopen!! heel veel sterkte de komende dagen. We zien altijd weer uit naar je bericht. Hou van jullie!!!xx groetn uut Grunn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Peetje en Berthel,
    als ik langs het strand loop, zal ik aan jullie denken, daar even verderop..... fijn dat jullie er iets leuks bijdoen, dan beheerst het niet je hele dag!
    veel plezier en eet smakelijk, en dat lukt daar ongetwijfeld.
    knuf van Marga

    BeantwoordenVerwijderen