dinsdag 5 juni 2012

Dossier naar VUmc

Net terug van de neuroloog in het ziekenhuis. Ik had een telefonische belafspraak maar heb dat kunnen omzetten in een spreekuurafspraak. Na de vorige keer had ik toch nogal wat vragen, die ik toen niet heb gesteld. Zoals ik de vorige keer al heb verteld, zijn de witte vlekken groter geworden.
De vlek vooraan blijkt niet, zoals wij dat dachten, een rest van de epilepsie te zijn, maar is eenzelfde soort vlek als de anderen. De vlekken achteraan zijn groter geworden en er is er zelfs een bijgekomen. Hij schat de vlekken gemiddeld op 3 cm. in de rondte per vlek.

Vanmorgen heeft hij mijn dossier doorgestuurd naar het VU in Amsterdam. Zij weten veel van ADEM, MS en witte stof afwijkingen. Daarbij als het nodig mocht zijn, hebben zij ook een oncologie afdeling. Op het VU werkt professor Marjo van der Knaap, DE specialist op gebied van witte stof ziektes. Mijn neuroloog heeft ook al gebeld met dokter Van Oosten, neuroloog bij het VU, om druk te zetten op een snelle afspraak.

Binnen 14 dagen verwacht ik een eerste afspraak te hebben. Ik ga morgen bellen om te vragen of ze mijn dossier al hebben en er wellicht snel mogelijkheden zijn ivm er daar wat uitvalt. Ik ben er liever zo snel mogelijk. Mocht er weer een nieuwe ‘aanval’ komen, moet ik naar het ziekenhuis in Apeldoorn. Dan ga ik waarschijnlijk, met bed en al, naar Amsterdam. Maar daar wilde ik maar niet op aansturen.

Ik ben wel blij dat de epilepsie geen blijvende schade heeft aangericht. Dat maakt me minder angstig voor een nieuwe aanval.  De neuroloog geeft wel aan dat de onzekerheid nog wel even zal blijven bestaan. Het kan veel zijn, er is onduidelijkheid (lees: hij heeft geen idee), er moet veel worden uitgesloten. Soms duurt het lang voordat de diagnose kan worden gesteld en een behandelplan kan worden ingezet. Daarvoor is natuurlijk een goede diagnose belangrijk. Behandelingen zijn heel divers en soms zelfs tegengesteld. Een nieuwe ruggenprik hebben we niet afgesproken. Hij wacht liever op Amsterdam omdat ze dan de liquor op veel meer zaken kunnen testen. Dus die zullen ze daar wel weer afnemen.

Dus nog veel onzekerheid. Wachten op de afspraak in Amsterdam en vandaar uit verder.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten